Elektromos teherszállító segíti a falufenntartást Szákszenden

2022. május 13., péntek 18:38

A szállítási feladatokat könnyedén és várhatóan díjtalan üzemeltetés mellett oldja meg az a haszonjármű, melyet a Magyar Falu Program keretében kapott Szákszend.

Papp Attila Csaba polgármester a sikeres pályázat kapcsán elmondta: tavaly nyújtották be az igénylést, és ezekben a napokban érkezett meg a településre az eszköz, melynek értéke 10 millió 280 ezer Forint. A Faluház melléképületén működő napelemekkel közel díjtalanul lehet üzemeltetni a járművet, hiszen tisztán elektromos meghajtású, egy éjszaka alatt feltölthető a hálózatról. Az 1 tonna teherbírású, billenthető platós autó teher- és áruszállításra is alkalmas, ponyvával látták el.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a programban a települések karbantartásához szükséges gépek a legnépszerűbbek. Míg 10 évvel ezelőtt 3-4 közmunkás végezte ezeket a feladatokat, most munkaerő hiányában, pályázat útján elérhető gépekkel, járművekkel 1-2 ember rendben tudja tartani a település közterületeit. Szákszend - a hosszúsága miatt speciális helyzetben van, hiszen az intézmények egymástól nagy távolságban helyezkednek el, így a szállításhoz komoly segítséget nyújt majd ez a jármű.

Kevesebb