A várva várt falunap

2022. június 5., vasárnap 13:00

Két év kényszerű kihagyás után június 4-én rendezték meg ismét a hagyományos szákszendi Falunapot, ahol igencsak kitettek magukért a szervezők: rendkívül színes és igen színvonalas programokkal fogadták az érdeklődőket. Az egész napos eseményt kora reggel a Szákszendi dalkör dalos ébresztője indította, akik kisvonaton járták körbe a községet.

A Falunapot délután Papp Attila Csaba polgármester nyitotta meg hivatalosan, aki köszöntötte a megjelenteket, többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt és Lazók Zoltánt, Oroszlány város polgármesterét. A délután folyamán elsőként a Kiskuckó Óvoda, majd a Cirill Táncstúdió növendékei mutatták be tehetségüket, később Szőke Laura és Simon Zoltán énekes-színészek operettekkel, musicalekkel és klasszikus slágerekkel szórakoztatták a közönséget. Akinek közben volt energiája, csatlakozhatott a „Lendülj formába Szandrával!” tornabemutatóhoz is.

Nagy érdeklődés követte az 507 Band koncertjét, ugyanis a basszusgitárnál maga a település háziorvosa, Dr. Tóth Csaba volt látható. Szintén nagy sikere volt Hardrévi Henriettának, aki egy fergeteges Michael Jackson tánc show-val kápráztatta el a közönséget. A fiatal tehetség elmondása szerint már 8 éve gyakorolja a néhai énekes energikus táncmozdulatait. A Szákszendi dalkör és a Mongoose együttes fellépése után következett a tombolahúzás, ahol a fődíj egy összecsukható napernyő volt.

A mozgalmas programokat a finom ételek mellett a Szákszend öregfiúk és Ács öregfiúk futball mérkőzése, régiség- és órabemutató, izgalmas bohóc műsor, fából készült játékok, tűzoltó- és rendőrautó bemutató, arcfestés és totó is színesítette. A vára várt falunapot igazi nyári fieszta hangulatban brazil szamba show és utcabál zárta.

Kevesebb