Megválasztották az agrárkamara megyei elnökét

2022. június 15., szerda 20:55

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Komárom-Esztergom megyei küldöttgyűlése szerdán a Piarista rendházban megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, dr. Balogh Zoltánt.

A májusi kamarai választások eredményeként a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és tizenhét támogató szervezet küldöttjelölt-listáján szereplő személyek – hatvanan – alkották a megyei küldöttgyűlést. A szakmai fórumon megválasztották, dr. Balogh Zoltán mellett a megyei alelnököket is, illetve az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik majd szűkebb hazánkat.

Dr. Balogh Zoltán munkáját hat alelnök, László Kálmán, Szabó László, Simon Zsolt, Sárfy Péter, Szentirmay Károly és Hámory Áron segíti. A megyei etikai bizottság elnöke lett Mészáros-Katona Mária.

A kamarai osztályok elnökei a következők lettek: Wittmann Zoltán, Kovács Károly, Szente Mihály György, Mihályi László, Körmendi Miklós, Fülöp János, Szalay László, Nagy Melinda és dr. Roszik Péter.

A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása öt esztendőre szól. A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz.

forrás: kemma.hu, fotó: Novotni Ákos/24 Óra

Kevesebb