Kamarai vezetőkkel egyeztetett a területfejlesztési miniszter

2022. július 13., szerda 06:00

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Mayer Gábor államtitkár, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa a napokban egyeztetésre hívta az észak-dunántúli kereskedelmi- és iparkamarák vezetőit az aktuális területfejlesztési koncepciókról.

Czunyiné dr. Bertalan Juditot júniusban nevezték ki Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosává. Legfontosabb feladatának nevezte az egyes szereplők programjavaslatainak összefésülését Északnyugat-Dunántúlon, mely szerinte az elmúlt időszakban gazdaságfejlesztési szempontból kiugró pályát futott be.

Az összejövetelen részt vett Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke és Zoltai Dániel titkár. Elmondták, a következő időszakban is folytatódik a kamarák közvetítő szerepe a gazdaság és a kormányzat közötti kapcsolattartásban.

Az együttműködés nem előzmény nélküli, ugyanis az uniós források hatékony elérésére kilenc kereskedelmi és iparkamara kötött egymással együttműködési magállapodást korábban az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában.

A szervezetek felismerték, hogy szükség van egy olyan nagytérségi összefogásra, mely a megyék és a megyei jogú városok egymástól eddig elszigetelt vagy párhuzamosan futó fejlesztési elképzeléseit összehangolja.

Navracsics Tibor a megállapodás aláírásakor elmondta, arra készülnek, hogy a megnyíló európai uniós forrásokat minél hatékonyabban, a régió specialitásaira minél érzékenyebben költsék majd el.

Kevesebb