Iskolaőrök és határvadászok jelentkezését várja a rendőrség

2022. július 27., szerda 10:28

Országszerte iskolaőröket és határvadászokat toboroz a rendőrség. Az iskolaőr 2020. szeptember 1-jétől segíti az ország erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményeiben a rend fenntartását, a szerződéses határvadászok az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat látnak el.

Iskolaőrnek cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezhetnek. Feltétel a magyar állampolgárság, az állandó, bejelentett belföldi lakóhely, valamint az egészségi, fizikai, pszichikai alkalmasság és az erkölcsi bizonyítvány megléte.

Bővebb információk itt: https://www.police.hu/iskolaor

A szerződéses határvadász képzésre az alábbi feltételek teljesülésével vagy teljesítésével lehet jelentkezni: magyar állampolgárság, 18-55 életév (még be nem töltött 55. életév), büntetlen előélet, cselekvőképesség, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány, egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

Bővebb információk itt: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

Határvadász és iskolaőri jelentkezési lap az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal Szákszendi Kirendeltségén is kérhető ügyfélfogadási időben, hétfőn és szerdán 8 – 12., valamint 13 – 16 óráig, pénteken 8 és dél között.

Kevesebb