Második Őszköszöntő

2022. szeptember 11., vasárnap 17:20

Második alkalommal várták Őszköszöntő rendezvényre a szákszendieket a Faluház melletti rendezvénytéren, no meg a füves területen és a sportpályán is szeptember 10-én, merthogy a program kínálata alaposan „körbenőtte” az intézményt. Talán a jósolt – de végül elmaradó – kedvezőtlen időjárás okozhatta, hogy a vártnál kevesebben érkeztek, pedig a szervezők, segítők ezúttal is igazán kitettek magukért.

A vendégeket koradélután Papp Attila Csaba polgármester köszöntötte, aki megnyitójában köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik közreműködése, segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a II. Őszköszöntő rendezvény.

A segítők, támogatók, közreműködők sorát gyarapították – többek között – a Szákszendi Gazdák Társult Vadászegyesület, a Bányató Horgász Egyesület, a Szákszendi Horgász Egyesület tagjai. Az egyesületeknek köszönhetően szarvas pörkölt, halászlé, hagymás krumplikása és berét várta a finom falatokra vágyó vendégeket. Természetesen a desszert sem hiányozhatott, a Mini Bölcsőde jótékonysági palacsintavásárt, az óvodás szülők összefogásában pedig jótékonysági süteményvásárt tartottak, a több mint tíz ovis anyuka szorgoskodásának köszönhetőn nagyjából 30 féle finomságot kínáltak az érkezőknek.

A családok, gyerekek nem csupán a sütemények láttán „vakargathatták a fejüket”, hiszen a helyi kézművesek is kínálták a portékáikat, a kicsiket pedig tengernyi játszási lehetőség csalogatta. Volt szöszmötölő, arcfestés, a jurta sátornál íjászat, honfoglalás kori kiállítás, népi hangszerbemutató, a Csiri-Biri Játéktár közkedvelt fajátékai, buborék foci, trükkös szemüveggel akadálypálya, célba lövés, mellette a Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület világháborús fegyverbemutatója, ahol nem csupán a gázálarcot lehetett felpróbálni, de időnként még a légvédelmi sziréna is megszólalt.

AirTrack Légszőnyeg akrobatikus, fantasztikus bemutatóval érkezett a komáromi Street Generations csapata, a fergeteges produkciójuk után Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező azt kérte a jelenlévőktől, hogy vigyék hírét a látottaknak. A gyerkőcök biztosan hírét viszik, hiszen az előadás után ők is kipróbálhatták a légszőnyeget: volt, aki kissé bátortalanul, mások merészen, volt, aki hátraszaltózva.

Az Őszköszöntő folytatásaként érkezett a korábban is nagy sikert arató Moongose együttes koncertje, őket követte a tombolahúzás, amely során értékes nyereményekkel térhettek haza a szerencsések, majd a „legmulatósabbak” részére a következett a Discó.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb