Szákszendi Olvasó Manók Oroszlányban

2017. January 30., Monday 07:28

Minél többen felfedezzék a könyvek varázslatos világát, ismerjék meg a korosztály számára íródott gyermekirodalmat, az olvasás, a fantázia határtalan lehetőségeit – ezzel a céllal hirdette meg immár 16. alkalommal a Ne habozz, lapozz! című gyermek olvasóakcióját az oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár.

28 csapat, több mint 80 diákja követte végig az októbertől januárig tartó feladatsorokat, olvasta el a meghatározott könyveket, és a helyiek mellett dadi, kecskédi, szákszendi, valamint tatai fiatalok is beneveztek. Az egyéni, vagy 2-3 fős együtteseknek a három hónap alatt elolvasott könyvekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, majd a tesztlapok értékelését követően alakult ki a helyezettek sorrendje.

Az eredményhirdetésre szombaton zsúfolásig megtelt a művelődési központ kamaraterme, ahol a főszervező Szlezákné Molnár Katalin, valamint Takács Tímea intézményvezető adta át a díjakat, ajándékokat.

Az ünnepi perceket aztán farsangi vígasság követett, érkeztek a jelmezesek, akikkel szemben hagyományos elvárás, hogy lehetőleg ne kölcsönzött ruhákban vonuljanak fel, hanem mozgassák meg fantáziájukat, s ragadjanak ollót, papírt, anyagot, tűt, cérnát, ragasztót, s szüleiket is vonják be a maskarakészítés munkájába. A legjobb jelmezeket háromfős zsűri bírálta el, de lehetett szavazni a bál szépére és közönségdíjasára is.

A Ne habozz, lapozz! olvasási versenyen jól szerepeltek az Öveges József iskola diákjai is. Szekeres Enikő tanítványai a 7-8.osztályos kategóriában a 3. helyen végeztek.

Kevesebb