Népszámlálás: szerda délelőttig meghosszabbították az online kitöltési szakaszt

2022. október 17., hétfő 16:06

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerda 10.00 óráig meghosszabbítja a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.

A kérdőíveket eredetileg október 16. éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot. A kérdőívet így október 19-én 10.00 óráig lehet az interneten kitölteni. A KSH közleménye szerint az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak.

A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges. Akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a nepszamlalas2022.hu oldal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást.

Kevesebb