Szép korúak köszöntése

2022. november 20., vasárnap 08:22

246 hatvanöt év feletti szép korút invitált a szákszendi önkormányzat az idei évi Idősek Napi ünnepségre november 17-én a belül megújult Faluházba, ahová, ha nem is valamennyien, de szép számmal érkeztek az ünnepeltek. A világjárvány miatt legutóbb 2019-ben nyílt lehetőség a közös ünneplésre, így érthető, hogy a kis óvodások mellett a Szákszendi Dalkör is már jó ideje, lelkesen készült az eseményre.

Papp Attila Csaba polgármester köszöntőjében kiemelte: nekünk, mint fiatalabb generációknak fontos felismerni, hogy amit az életben elértünk, elérünk, nem csak magunknak, hanem szüleinknek, nagyszüleinknek, elődeinknek is köszönhetjük. Mindennapi tevékenységeinket, munkánkat gyakran az Ők eredményeire és tapasztalataira építkezve végezzük, az általuk nyújtott mintákból merítünk hitet, erőt, bátorságot. A polgármester azt kívánta, hogy a település valamennyi lakója tudjon hozzájárulni a nemzedékek közötti, illetve a családon belüli harmónia és összetartozás megteremtéséhez, s hogy a falu minden szép korú lakója derűsen és jó egészségben, a család és a közösség nyújtotta örömök között töltse a pihenés éveit.

A falu közössége nevében kiemelten köszöntötte azokat a szákszendieket, akik már betöltötték 90. életévüket: Vinkóczi Lajosnét, Mayer Mihálynét, Goór Ernőnét, Szabó Józsefnét, Hajós Tibornét, K. Szabó Ferencnét, Mészáros Pálnét, Müller Lajost, Kosárszki Józsefnét, Letenyei Miklósnét és Barabás Györgynét.

Az ünnepi gondolatok után a Kiskuckó Napközi Otthonos Óvoda cseperedő apróságai köszöntötték az őszt idéző verseikkel, dalaikkal, táncaikkal, körjátékaikkal a jelenlévőket, akik büszke tekintete bizony olykor könnyek páráiba fordult, a műsort záró verssorok hallatán pedig felragyogtak a melegszívű mosolyok: Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár, aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek. Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet. Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk.

Mulatós és szerelmes, incselkedő népies műdalokkal ajándékozta meg az ünnepelteket a Szákszendi Dalkör, amely a nótacsokrot záró Nyugdíjas Himnusszal fogalmazta meg valamennyiük kívánságát: Legyen minden együtt töltött óra békesség és öröm hordozója. Mi lehet a nyugdíjas-dal vége? Legyen köztünk, s a világon béke. Adjon Isten még sok boldog évet, békességet, erőt, egészséget.

Az ízletes vendéglátás és tánc előtt Wessel Tünde védőnő verssel csatlakozott a köszöntők sorához: szép korúak, öröm fiatalok! Legyen ma egy víg napotok! Felejtsétek el a bút, bánatot, legyen még tengernyi boldog órátok!

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb