Kalandos Mikulásdélután

2022. december 7., szerda 09:55

A jóságos Télapó, a bájos manó, és a szinte mindenkit, még a polgármestert is elnáspángoló Krampusz mellett Mikulás játszóház is várta a gyerekeket, anyukákat, apukát december 6-án a szákszendi Faluházban.

A községben a 14 év alatti gyermekek vehették át az egyenként 2 ezer Ft értékű csomagot, amelyből pontosan 242 darabot rejtett a Télapó puttonya, de az oktatási, nevelési intézményeken, vagy a védőnőn keresztül természetesen azokhoz is eljut a csomag, akik kedden nem találkozhattak a Mikulással.

Nem fáznak a virgácsaitok? – hangzott a stílszerű kérdés négy nagyobb lányhoz, akik szintén Krampusznak, ámde az időjáráshoz mérten igen lenge öltözékben toppantak a Télapó elé, akihez egyszer csak a „konkurencia” is megérkezett egy egészen aprócska, bájos Mikulás személyében.

Miki, Miki, Mikulás, nem szereti a gulyást, mert a gulyás paprikás, Miki, Miki, Mikulás – a többi között idén is ez volt az egyik legkedveltebb mondóka, amivel a kicsik megörvendezték a Télapót, bár többen csak gyorsan elkapták az ajándékukat, a merészebbek viszont egy-egy fotó, örök emlék erejéig befészkelték magukat az ölébe.

A gyerekek természetesen idén is valamennyien jók voltak, így biztos, hogy jövőre is megérkezik hozzájuk a fehér szakállú, s hogy addig is gyorsabban múljon az idő, a délután folyamán könyvtári programként az Ákom-Bákom bábszínház a felnőttek által jól ismert és kedvelt mesehősök, Moha és Páfrány téli kalandjaival szórakoztatták a nagyérdeműt.

A közönség megismerhette az évszakok váltakozását időzítő kakukkos órát, s láthatták, milyen bonyodalmakat okoz, ha valaki átállítja, s mi történik, ha eltűnik? A téli mese természetesen – merthogy minden jó, ha jó a vége – örömmel, vidámsággal, a Karácsony meghitt hangulatával zárult, és a kakukkos óra is előkerült, hogy ismét helyreálljon az évszakok rendje.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb