Kézműves karácsonyi vásár bővülő kínálattal

2022. december 11., vasárnap 17:39

Tavaly Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező meghívására pontosan egy tucat, idén pedig már 15 kézműves, őstermelő érkezett a Faluházba hogy a hatodik karácsonyi vásáron kínálja a portékáját.

Bár az esős, szeles időjárás inkább idézett borongós őszi napot, december 10-én a Faluházban a gyönyörű alkotásoknak, hangulatos díszeknek köszönhetően már a Karácsony kopogtatott. A faluban szorgos, ügyes kezekben, kreatív gondolatokban, szépérzékben továbbra sincs hiány, erről árulkodtak az asztalokon megszámlálhatatlanul sorakozó, megannyi kézműves technikával készült, csodaszép karácsonyi asztali és függő díszek, kopogtatók, házi áldások, horgolt és kötött figurák, házi szappanok, gyöngyékszerek, mécses tartók, bájos angyalkák, amigurumi állatkát, és egyáltalán nem utolsó sorban szákszendi méz és méhviasz figurák.

Volt, aki becsületkasszában gyűjtött a Szurkolók az állatokért Alapítvány javára, a Szülői Munkaközösség szorgos kezű tagjai pedig az árusításból befolyt összeggel az Öveges József Általános Iskolát támogatták.

Bár az időjárás miatt a kereslet ezúttal is elmaradt kissé a várttól, Takács Tímea bízik benne, hogy idővel mind népszerűbbé válik a karácsonyi vásár, hiszen az egyedi kézműves ajándékoknál nincs szebb, értékesebb, s nem mellesleg a forintokkal a vásárlók a helyi ügyes kezűeket, őstermelőket támogatják.

Az ünnepvárás Szákszenden december 18-án folytatódik, amikor a hagyományosnál korábban, 14 órakor kezdődik a Falukarácsony a Faluházban.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb