Tájékoztató a lakossági barnakőszén megrendelések lehetőségeiről

2023. március 6., hétfő 12:33

A kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a kormány a magyarországi barnakőszén-programot lehetőséget adva a lakosságnak hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához.

A lakosság részére az Ormosszén Zrt. (Miskolc) webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten az hazaiszen.hu weboldalon, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően ugyanúgy lehet intézni, mint bármely más webáruházban.

A Kormány intézkedéseivel összhangban lehetőséget kívánunk teremteni azon lakosok részére is, akik nem rendelkeznek internet eléréssel és rokon, ismerős segítségét sem tudják igénybe venni a barnakőszén megrendelés lebonyolításához. Ezek a lakosok az önkormányzat ügyintézőjének segítségével tudnak megrendelést leadni.

Fontos hangsúlyozni, hogy az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe.

Amennyiben Önnek, a Zrt. honlapján történő regisztrációjához és a barnakőszén megrendeléséhez segítségre lenne szüksége, kérem keresse fel Polgármesteri Hivatalunkban ügyfélfogadási időben: hétfőn és szerdán 8:00 és 12:00 óra, valamint 13:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00-12:00 óra között Kolos Péter Tiborné Baranya Szilvia igazgatási ügyintézőt.

Kevesebb