Húsvétra készülődve

2023. április 7., péntek 12:33

Másodszor invitálta húsvéti kézművesedésre a kicsiket, nagyokat Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező április 6-án a Szákszendi Faluházba, ahol számos alapanyag és kreatív ötlet várta a szorgos kezűeket.

Az egészen kicsik többnyire hímes tojást színeztek, de készülhetett papírtálkából mókás nyuszifej, fonalból kiscsibe, széles mosolyú bárányka, s megannyi dísz, amelyek az otthonok ünnepi asztalait ékesítik.

Egy kislány még Timi nénire is gondolt, a színezett hímes tojáslapocskát a zsebébe rejtette, s később az édesanyja kezét fogva szégyenlősen súgta meg a számára, ugyan, nézze már meg a zsebét.

Közben a nagyteremben a könyvtárprogram részeként már lázasan készülődött Tormási Attila, azaz „Ribizli” bohóc, a kiszűrődő dallamokat hallva egy kisfiú izgatottan szaladt a többiekhez, hogy „megy a buli!”, de egy kisebb elmagyarázta neki, hogy „még csak pjóba van!”

Hamarosan azonban nyílt az ajtó, a gyerkőcöket, szülőket pedig pillanatok alatt elvarázsolta Tormási Attila, aki a műsora elején elárulta, hogy gyermekként ő bizony félt a bohócoktól, aztán eldöntötte, hogy azért is az lesz, csak ő nem festi be az arcát, így ha leveszi a sapkáját, akkor ugyanolyan, mint a többi ember… akinek nincs haja! – zengték a folytatást a gyerekek. Az interaktív zenés, verses előadás során az apró vendégek „Ribizli” bohóc kérdésére harsogták, hogy Szákszenden lányuralom van, képzeletbelű tűvel, fonálból ruhát varrtak az út szélén levelek nélkül búslakodó bodzafának, és még egy rezsicsökkentő dalt is megtanultak: Kendervászon, lenvászon, ezt a hegyet még megmászom. Kendervászon, lenvászon, hogyha járok, nem fázom.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb