Második Szákszendi Forgatag

2023. május 22., hétfő 08:08

Kiváló döntést hoztak a második Szákszendi Forgatag szervezői, amikor úgy határoztak, hogy a tervezettnél egy héttel később, május harmadik vasárnapján tartják meg a rendezvényt. Május 21-én hétágra sütött a nap, és aki úgy döntött, hogy a végre nyárias időben elsétál a Faluházhoz, nem bánta meg, hiszen számtalan árus kínálta a portékáját, a gyerkőcöket pedig várta a vattacukor, kisvasút, hinta, ugráló vár.

A rendezvényt első alkalommal tavaly szervezték meg a faluban, mivel az egyházi ünnephez kapcsolódó búcsúi kirakodó vásárok korábban május és szeptember első vasárnapján várták a helyieket, ám rendre ütköztek majálisos és bányásznapi programokkal, ezért érdeklődés híján idővel elmaradtak. A forgatag szervezői végül tavaly úgy határoztak, hogy május második vasárnapján igyekeznek vele hagyományt teremteni, az önkormányzat pedig azzal támogatja ilyenkor a családok kikapcsolódását, hogy a hintásokat és az árusokat mentesíti a helypénz fizetése alól, így ők is kedvezményesebb áron kínálhatják a szolgáltatásaikat, termékeiket.

Természetesen ezúttal is színesítették a helyi kézművesek is alkotásaikkal a palettát, az Idősek Napközijének tagjai pedig az elmúlt évhez hasonlóan ízletes házi süteményeket kínáltak, gusztusos csomagolásban. A siker idén sem maradt el, hiszen még e sorok írója sem tudott ellenállni a finom házi süteményeknek, amelyekből 30 egyforma tartalmú csomagot állítottak össze és kora délután már csak a tizede várt gazdára, a szorgoskodó asszonyok örömére nem sokáig.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb