Júliustól a boltok kasszáinál is felvehetünk készpénzt

2023. június 9., péntek 10:51

Nem mindennapi újítást vezet be a kormány, egészen pontosan a Gazdaságfejlesztési Minisztérium idén júliustól. A 444 információi alapján ugyanis a nyár közepétől egy-egy vásárlás alkalmával készpénzhez is juthatunk az üzletláncok kasszáinál. Ez az úgynevezett cashback, ami egyszerűen működik, de hazánkban eddig nem használták.

A dolog lényege, hogy a vásárláskor a bankkártyaterminálba az eladó annyival nagyobb összeget üt be, amennyit szeretnénk felvenni a kártyánkról – az így kialakuló különbözetet pedig egyszerűen megkapjuk készpénzben.

Az információk alapján havonta negyvenezer forintot lehet majd így felvenni mindenféle egyéb költség nélkül – csakúgy, mint az automatás készpénzfelvételek esetében -, ennél nagyobb összegek esetén ugyanannyi többletet kell kifizetni, mintha az ATM-et használtuk volna.

Ahhoz azonban, hogy a cashback bevezetésre kerüljön, természetesen ki is kell építeni az ehhez szükséges feltételeket, de lesznek olyan üzletek, ahol nem lesz kötelező bevezetni a rendszert.

Sőt, már most vannak olyan boltok, amik jelezték, hogy nem szeretnének élni a lehetőséggel, hiszen a folyamat betanulása, majd kivitelezése nem csupán a pénzintézeteknek és az üzleteknek plusz teher, hanem az eladóknak is.

Kevesebb