Kézműves karácsonyi vásár és traktoros felvonulás

2023. december 11., hétfő 06:01

Idén is 15 kézműves, őstermelő érkezett Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező meghívására a Faluházba hogy a hetedik karácsonyi vásáron kínálja a portékáját, és ezúttal nem lehetett okuk panaszra.

Az időjárás is a telet idézte december 9-én, a Faluházban pedig a gyönyörű alkotásoknak, hangulatos díszeknek köszönhetően valóban már a Karácsony kopogtatott. Szorgos, ügyes kezekben, kreatív gondolatokban, szépérzékben továbbra sincs hiány, erről árulkodtak az asztalokon megszámlálhatatlanul sorakozó, megannyi kézműves technikával készült, csodaszép karácsonyi asztali és függő díszek, kopogtatók, házi áldások, horgolt és kötött figurák, házi szappanok, ékszerek, mécses tartók, bájos angyalkák, amigurumi állatkát, babák, szójaviasz illatosítók.

Hagyomány, hogy a portékáikat kínálók felajánlott tombolanyereményekkel mondanak köszönetet a vásárlóiknak, ezúttal majdnem száz szelvény került a képzeletbeli kalapba, amely jelezte, hogy megérett az eltelt évek kitartása, munkája: szépen nőtt az érdeklődés az egyedi, kézműves karácsonyi ajándékok iránt.

Miközben délután a nagyteremben az Amicitia Táncstúdió csodálatos koreográfiái teremtettek további varázslatos ünnepi hangulatot, hét szákszendi és egy nagyigmándi gazda már javában a traktora csinosításán serénykedett. Régi álom vált valóra ugyanis ezen a napon, hiszen már esztendőkkel ezelőtt megfogalmazódott a gondolat: az adventi időszakban rendezzenek karácsonyi fényekbe, díszbe öltöztetett traktoros felvonulást. A hívó szóra nyolc gazda jelentkezett, a fényfüzéres traktorok látványával a Győri utca végétől örvendeztették meg a szákszendieket egészen a Faluházig, melynek udvarán ízletes tea, forralt bor, zsíros kenyér, no meg adventi hangulat, kellemes beszélgetés várt mindenkit. Köszönet a vendéglátásért Rauch Gézának, Menyhárt György és Nagy Gyula helyi bortermelőknek!

Kevesebb