Csökkentik a szülők terheit

2017. augusztus 24., csütörtök 10:52

Szákszend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a maga eszközeivel csatlakozik az óvodáztatás és az iskoláztatás támogatásához a szülők terheinek csökkentése érdekében – hangzott el a képviselő-testület szerdai ülésén.

Erre tekintettel az óvodáskorú, iskoláskorú gyermekek, valamint a közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató tanulók részére differenciált támogatást nyújt. A támogatás kizárólag az óvodai neveléshez és az iskolai tanulmányok folytatásához szükséges eszközökre fordítható.

Minden gyermek, tanuló és hallgató jogosult a támogatásra rászorultságtól függetlenül. A támogatás mértéke óvodáskorú gyermek esetében 5 000 Ft/fő, az 1-8. osztályosok esetében 10 000 Ft/fő, míg a közép- és felsőfokú tanulmányokat folytatók esetében 15 000 Ft/fő.

Az elmúlt évben a közép és felsőfokú tanulmányokat folytatók részére kifizetett beiskolázási támogatás 1,5 millió forint volt, míg az idei tanévre 1,8 milliót terveztek a döntéshozók. Arról is határozott a grémium, hogy a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatási jogcím alapján igényt nyújt be tűzifavásárlás támogatására.

A „Büszkeségpont” pályázatra az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, hőseinek és áldozatainak közterületi emlékműveket, emlékhelyeket állítani kívánók jelentkezését várták, s ezen sikerrel vett rész a község önkormányzata is. Ennek keretében elkészült az a 2,9 millió forintba kerülő emlékmű, amit a tervek szerint az Aradi Emlékoszlop melletti területen állítanak fel a közeljövőben.

Kevesebb