Újra várja vendégeit az oroszlányi uszoda

2024. január 19., péntek 05:44

Január 18-ától ismét birtokba vehetik az úszás, a szauna kedvelői az oroszlányi Csobbanó Uszodát. A délelőtti, újranyitási eseményt megtisztelte jelenlétével – többek között – Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor alpolgármester, dr. File Beáta jegyző, Emődi Ferencné, az Oroszlányi Járási Kormányhivatal vezetője, Papp Attila Csaba, Szákszend polgármestere, valamint számos intézményvezető, hivatali dolgozó.

A polgármester köszöntő beszédében kiemelte: „Vegyes érzelmekkel állok itt most. Öröm számomra, hogy újra üzemelhet egy fontos intézmény, egy közösségi tér, ahol a városlakók mozoghatnak, sportolhatnak, kikapcsolódhatnak. Az uszoda hozzájárul a város egészségügyi ellátásának javításához, lehetőséget biztosít a fiatalok sportolásához, a családok együttlétéhez, és a nyugdíjasok kikapcsolódásához. De egyben szomorúság is, ha belegondolunk, hogy ez a létesítmény másfél évig nem állhatott a város szolgálatában.

Szomorúság akkor is, ha visszagondolunk a 2022 szeptemberében kényszerűen meghozott döntésekre, amelyek nélkül a város nem működhetett volna tovább. Ennek az áldozatnak a szerepét kellett bevállalnia többek között az uszodának. Talán ez a kettős érzés üzen is számunkra valami fontosat: amink van, ami működik, jól működik, azt észre sem vesszük, természetesnek gondoljuk. Néha ilyen komoly válság szükséges ahhoz, hogy erre rádöbbenjünk, s jobban megbecsüljük az értékeinket.”

Sokak örömére13 órától a nagyközönség számára is megnyitotta kapuit a Csobbanó Uszoda.

Az intézmény nyitvatartási rendje:
Kevesebb