Öt szakterületen fejlesztettek

2017. augusztus 25., péntek 10:38

A Szent Borbála Kórházban olyan fejlesztések valósultak meg 2017 első félévében, amelyek a működés racionalizálását és hatékonyságát szolgálják a jövőben.

Együttesen mintegy 460 millió forintból orvostechnológia és gép-műszerpark, teleradiológia, konyhatechnológia korszerűsítés történt, valamint elektronikus integrált laboratóriumi rendszert alakítottak ki.

A sajtótájékoztatón dr. Lőke János, a kórház főigazgatója úgy fogalmazott, a nehéz mindennapok mellett örömteli arról beszámolni, ami előrehaladást jelent, és lényegesen megkönnyíti a feladatellátást az intézményben. Ilyen például a konyha kiszolgáló egysége, ahol több mint harminc esztendős gépek voltak, ráfért a modernizáció, hiszen naponta több mint kétszáz féle diétát biztosítanak az ellátottaknak.

A főigazgató elmondta, beszereztek három aneszteziológiai munkaállomást, három őrzőmonitort, három lélegeztetőgépet, 49 gyógyszer-és infúzióadagolót. Pályázati forrásból hat sterilizáló berendezést vásároltak a Központi Sterilizálóba.

Az infokommunikációs rendszer megújításának hála, a betegek profitálhatnak abból, hogy például csökken az előjegyzési idő, nem kell várni annyit a vizsgálatokra, és az online felületen is láthatók a vizsgálati eredmények.

-kormányhivatal-

Kevesebb