Habpartival búcsúztatták a nyarat

2017. augusztus 27., vasárnap 19:18

Elképzelni sem lehetett volna ideálisabb időt a 7. alkalommal megrendezett Nyárbúcsúztató Fesztiválra, mint ami szombaton fogadta a község lakóit a rendezvénytéren.

Már délelőtt nekiláttak a baráti társaságok, civil szervezetek, hogy elkészítsék ételeiket, amivel megvendégelték a kilátogatókat. Kétféle halászlé és birkapörkölt, paprikás krumpli, lecsó és pásztortarhonya várta a kóstolókat, nem beszélve a nyugdíjas klub asszonyainak édességeiről.

Három órakor László Kálmán polgármester köszöntötte az általa hat évvel ezelőtt életre hívott rendezvény vendégeit, majd a környék településeinek kulturális csoportjai léptek sorra színpadra. S miközben lépkedtek a táncos lábak, szólt az ének, a Faluházban egy rendkívül érdekes tárlaton mutatkoztak be az egykori katonák leszerelő zászlói.

A gyermekeket kézműves foglalkozások, videójátékok és játszótér szórakoztatta, késő délután pedig a várva várt habpartira is sor került, de mielőtt a tábortűz felgyulladt volna, még egy nem mindennapi meglepetéssel szolgáltak a szervezők: mint sztárvendég lépett fűszoknyában színpadra Bodányi Endre települési képviselő és két társa, akik egzotikus táncot lejtettek a világot jelentő deszkákon.

A jó hangulatú eseményt diszkó zárta a hetedik szákszendi nyárbúcsúztatón.

A program képeit a Fotótárban tekinthetik meg!

Kevesebb