Ülésezett a testület

2017. február 16., csütörtök 08:59

Tíz napirendi pont megvitatása várt szerda délután a képviselő-testületre, amelyek között az egyik legfontosabb a költségvetési keretszámok elfogadása volt.

Bár első hallásra tiszteletre méltó az a 279,5 millió forint, ami a bevételi és kiadási oldalon szerepel, László Kálmán polgármester hangsúlyozta: ennek 95 %-a konkrét kiadások fedezetéül szolgál, így nem nagyon marad mozgástere az önkormányzatnak, s csak 1 milliót tudnak a tartalékalapba elkönyvelni.

Ugyanakkor nem marad beruházás nélkül a község, hiszen az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása jogcímen elnyert 20 millió forintos pályázati támogatással megtörténik – többek között - a Kiskuckó óvoda második épületének nyílászáró cseréje, valamint mindkét épület külső szigetelése, a térfigyelő kamerafejlesztés, a körzeti megbízotti iroda kialakítása, és a faluházban is levették a mintát a nyílászárók elkészítéséhez.

Mint az ülésen az elhangzott, áprilistól Bodóné Wessel Tünde lesz immár főállásban a falu védőnője, s az is eldőlt, hogy a Kiskuckó óvoda nyári leállására augusztusban, míg a községháza igazgatási szünetére júliusban kerül sor.

Kevesebb