Nyisson ügyfélkaput!

2017. február 16., csütörtök 10:21

Akinek még nincs, érdemes ügyfélkaput nyitnia, hogy adóügyei nagy részét egyszerűbben, kényelmesebben intézhesse! A néhány percig tartó regisztrációhoz mindössze személyazonosító igazolványra és érvényes e-mail címre van szükség. ügyfélkapun keresztül a NAV által készített szja-bevallási tervezet is hozzáférhető.

2017-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) állítja össze a magánszemélyeknek a 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallás tervezetét a munkáltatói, kifizetői adatok alapján. Az adóbevallási tervezet az ügyfélkapun keresztül gyorsan, kényelmesen lekérdezhető lesz.

Emellett az ügyfélkapuval számtalan ügy intézhető az interneten, például lehetőség van az adófolyószámla megtekintésére, ellenőrizhető a biztosítási jogviszony, kiváltható a vállalkozói igazolvány, értesítést érkezik a hivatalos okmányok (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) lejárati idejéről, és forgalmi engedéllyel, egyéb, gépjárművel kapcsolatos ügyekben is otthonról lehet intézkedni.

Ügyfélkaput nyitni személyesen lehet az okmányirodákban, a kormányhivatalokban és a NAV ügyfélszolgálatain, valamint a külképviseleteken is. A regisztrációt követően a megadott e-mail címre érkezik egy egyszer használható aktiváló kód, ami öt napig érvényes.

Ha valaki rendelkezik ügyfélkapuval, és nem tud belépni a fiókjába, elképzelhető, hogy az aktiválás öt napon belül nem történt meg. Ha jelszava lejárt vagy elfelejtette a felhasználónevet, akkor személyesen kell felkeresni valamelyik regisztrációs szervet. Ha csak a jelszavát felejtette el, az ügyfélkapu honlapján újat igényelhet.

Az ügyfélkapunyitásról a nap 24 órájában részletes tájékoztatás kérhető a Kormányzati Ügyfélvonal ingyenesen hívható 1818-as telefonszámán, illetve külföldről a +36 (1) 550-1858 számon vagy e-mailben a 1818@1818.hu címen.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Kevesebb