Első fordulóban tárgyaltak a költségvetésről

2016. január 29., péntek 13:33

Tíz napirendet tárgyaltak meg szerdai ülésükön a szákszendi képviselők. Az előterjesztések között szerepelt – a többi között – az önkormányzattal már több, mint tíz esztendeje vállalkozói szerződésben álló, a kommunikációs feladatokat ellátó társaság beszámolója is.

Tíz napirendet tárgyaltak meg szerdai ülésükön a szákszendi képviselők. Az előterjesztések között szerepelt – a többi között – az önkormányzattal már több, mint tíz esztendeje vállalkozói szerződésben álló, a kommunikációs feladatokat ellátó társaság beszámolója is. A 2015. évi sajtómunkájáról készített összegzésből kiderült, hogy a község lakóinak körében egyre népszerűbb Szákszend internetes portálja, a látogatói szám 5 év alatt megközelítette a 80 ezret. A falu életéről, eseményeiről, rendezvényeiről tavaly 63 írásos tudósítást, valamint majdnem ezer fotó készült, ezek egy része a megyei médiumokban is megjelent – tartalmazta a képviselők által elfogadott beszámoló.

Első fordulóban tárgyalta a képviselő-testület Szákszend idei évi költségvetését, amely a tekintetben nem hozott változást, hogy az önkormányzat legjelentősebb saját bevételei idén is az adóbevételekből származnak. Az első fordulós anyag szerint 21 milliós iparűzési és 3,2 milliós kommunális adóval terveznek, a gépjármű adó átengedett 40%-ából pedig 3,5 millióval.

Kevesebb