Ülésezett a testület

2017. október 19., csütörtök 06:57

Hét napirendi pont várt megtárgyalásra a képviselő-testület szerdai ülésén, amelyen elsőként László Kálmán polgármester számolt be a két ülés közötti eseményekről.

A döntéshozók többek között elfogadták a reklámokra és reklámhordozókra vonatkozó új rendeletet. A polgármesterek részére a módosított törvényben a reklámhordozókkal kapcsolatban rögzített hatáskör nem újdonság. Eddig is jelen volt, de egy lényeges változás található a szövegben: a korábban: „eljárást folytathat le, helyett „folytat le szerepel, ami kötelezettséget jelent. A polgármester a 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet hatályos előírása szerint: „A polgármester – a településképi rendeletben meghatározott részletes eljárási szabályok szerint településképi bejelentési eljárást folytat le a reklámok és a reklámhordozók elhelyezése tekintetében. A polgármester a bejelentést követő 15 napon belül hatósági határozatban dönt.

A grémium felülvizsgálta a helyi esélyegyenlőségi programot, valamint véleményezte az iskola körzethatárát, ami a község teljes területére kiterjed.

Szákszendi Kiskuckó Napközi Otthonos Óvoda 2017/2018. nevelési évre vonatkozó munkatervét a szülői munkaközösség megismerte, véleményezte és a nevelőtestület elfogadta, így a képviselők is zöld utat adtak a dokumentumban foglaltaknak.

Az egyebek napirendi pont legfontosabb témája a bölcsőde beindításával kapcsolatos feladatok megvitatása volt. Már készült egy előzetes felmérés, ami azt mutatta, van igény az új ellátási formára. Most ezt a felmérést megismétlik, de – mint az elhangzott – nem kell elhamarkodni a végső döntést, mivel a törvény 2018. december végéig ad határidőt a településeknek a bölcsőde megnyitására.

A kép illusztráció!

Kevesebb