Lánglovagok bemutatója

2017. november 7., kedd 21:28

Környezetünk állapotának megóvása, az egészséges életmódra nevelés, a testmozgás fontosságának hangsúlyozása mindig is kiemelt szerepet kapott a szákszendi iskola programjában, ezért is rendezzük meg hagyományosan az őszi szünetet követően a ÖKO-hetet, melyen idén is számtalan érdekes esemény szórakoztatja a diákokat – tájékoztatott Palotainé Papp Éva intézményvezető kedden délután, amikor tűzoltó bemutató, természettudományi vetélkedő, és tüzes smink készítés szerepelt többek között a programban.

Az alsósoknak és a felsősöknek – életkoruknak megfelelően – válogatták a feladatokat. A kicsiket gazdaság látogatás, lovaglás, madárnéző, bábolnai kirándulás várta és várja a hét folyamán, míg a nagyobbak KRESZ előadáson, ügyességi bicikliversenyen, természettudományi és zenefelismerési vetélkedőn vesznek részt, de utóbbiak megismerkedhettek a smink- és ékszerkészítés rejtelmeivel, csütörtökön pedig a szülőket is az iskolába invitálják, hogy csemetéikkel együtt fussanak a falu utcáin a mini maratonon.

Az ÖKO hét lezárásaként nagy ünnepségre is készülnek az Öveges József iskolában, ugyanis pénteken emlékeznek meg az intézmény 55 éves, az új szárny felépítésének 30 éves évfordulójáról.

Kevesebb