Adventi vásár és falukarácsony

2017. december 18., hétfő 07:30

Saját készítésű mécsestartók, mikulás és fenyőfadíszek, koszorúk, hóemberek és grincsfák sokasága fogadta már szombaton is a faluházba látogatókat a községben, és vasárnap délután is nagy sürgés-forgás volt a tükörteremben, amikor is a falukarácsonyra érkeztek a település lakói.

László Kálmán polgármester köszöntötte a zsúfolásig megtelt színházteremben a vendégeket és a fellépőket, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a karácsony elsősorban a szeretet, az öröm ünnepe, amikor összegyűlik a család.

Ezek a semmihez nem fogható érzések hassák át az együttlét napjait – fogalmazott a településvezető, aki ezt követően Író Sándor plébánossal és Matisz Jánosné Széll Éva Anna evangélikus lelkésszel közösen lobbantotta fel az adventi koszorú három gyertyáját.

Az ünnepi gondolatokat követően a Magyarock Dalszínház előadói karácsonyi dalokkal alapozták meg a bensőséges hangulatot, akiket az alsós kisdiákok műsora követett.

A délután folyamán Fodor Réka szavalata, valamint a Modern Táncegyüttes csoportjai szórakoztatták még a község lakóit, akiket hagyományosan forró teával és forralt borral is vendégül láttak a szervezők.

Kevesebb