Motorosok figyelem!

2017. június 1., csütörtök 07:25

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a „kétkerekű” vezetőinek figyelmét a biztonságos közlekedésre!

Az elmúlt évek baleseti tapasztalatai azt mutatják, hogy a motorosokat érintő balesetek több mint fele a motorkerékpár vezetőjének hibájára vezethető vissza. A motoros balesetek jellemző okai között vezető helyen áll a sebesség nem megfelelő alkalmazása, de a kanyarodási szabályok megsértése, valamint a figyelmetlenül, szabálytalanul végrehajtott előzés is számos baleset forrása. Tekintettel arra, hogy a balesetek – néhány kivételtől eltekintve – alapvetően emberi hibára vezethetők vissza, ez egyben azt is jelenti, hogy a balesetek, a sérülések és a halálozások megelőzhetők!

A bukósisak 70 %-kal képes csökkenteni az agykárosodás lehetőségét Általános használatra a komplex védelmet nyújtó, állat is védő bukósisak viselése ajánlott. Kizárólag a becsatolt, megfelelő méretű, repedés- és balesetmentes bukósisak nyújthat kellő védelmet.

A motoros védőruházat nagyon fontos a sérülések megelőzése, illetve súlyosságának csökkentése szempontjából. Első sorban megfelelő szellőzésű, protektorokkal ellátott védőöltözet (hosszú ujjú ruha, hosszú nadrág), valamint motoros csizma és kesztyű viselése ajánlott! Ne feledje: Magyarországon motorkerékpározás közben a bukósisak használata kötelező, a védőruházat viselése ajánlott!

A biztonságos motorkerékpározás hét fő szabálya:

KEM-RFK

Kevesebb