Balázs Pali volt a sztárvendég

2017. június 4., vasárnap 16:41

Bár az időjósok – szokás szerint – egész hétvégén lebegtették a zivatar lehetőségét, esőisten kegyes volt a szákszendi szervezőkhöz, és ideális időben kerülhetett sor a XXI. Falunapra. Pénteken elsősorban a fiatalokat várták a faluház mögötti rendezvénytérre, majd a hajnalig tartó diszkót követően szombaton változatos, színvonalas programok közül válogathattak a község lakói.

László Kálmán polgármester koradélután köszöntötte a megjelenteket, akik között a környék polgármesterei mellett ott volt a térség országgyűlési képviselője, Czunyiné Bertalan Judit is. Vadat, halat, s egyéb finomságokat kínáltak a felállított sátrakban, a nyugdíjas klub tagjai pedig, mint minden évben, százszámra sütötték a palacsintát, lángost.

A hagyományoknak megfelelően az óvodások bemutatója nyitotta a programok sorát, ezt követően a Contaktus Country zenekar, majd a komáromi ritmikus gimnasztikások és a bokodi táncegyüttes, illetve Szekér Anna énekes előadásának tapsolhatott a közönség. Koraestére pedig megérkezett sokak kedvence, Balázs Pali, aki közvetlen stílusával, romantikus slágereivel varázsolta el a jelenlévőket.

A nap további része is tartogatott meglepetést, a roc&roll és hastánc bemutató, Trapper Band koncert követte egymást, végül a falunapot utcabál zárta a tűzijáték után, amelyen a RollicKing Band szolgáltatta a talpalávalót.

A szervező önkormányzat mindezek mellett változatos kísérőprogramokról is gondoskodott: a faluház tükörtermében a ma már felnőtt korosztály egykori emlékkönyveiből, katonai emlékeiből nyílt kiállítás, virgonckodó, kézműves foglalkozások, vízi gömb, rendőr- és tűzoltóautó, lovashintó szolgálta a gondtalan kikapcsolódást.

Kevesebb