Dobogón a szákszendiek

2018. február 3., szombat 15:20

Immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg a legkisebbek farsangi buliját pénteken a művelődési központban, ami egybeesett a Ne habozz, lapozz! olvasási akció eredményhirdetésével.

Utóbbi célja, hogy minél többen felfedezzék a könyvek varázslatos világát, ismerjék meg a korosztály számára íródott gyermekirodalmat, az olvasás, a fantázia határtalan lehetőségeit – tájékoztatott Slezákné Molnár Katalin főszervező.

Az eredmények ismertetése mellett persze nem maradhatott el a hagyományos maskarás felvonulás, aminek mindig is elvárása, hogy a fiatalok lehetőleg ne kölcsönzött jelmezekben érkezzenek, hanem mozgassák meg fantáziájukat, s ragadjanak ollót, papírt, anyagot, tűt, cérnát, ragasztót, s szüleiket is vonják be a jelmezkészítés munkájába.

A színes programok közül kiemelkedett népszerűségével a lufidurrogtatás, az arcfestés, de aki kíváncsi volt a jövőjére, az beülhetett a jósdába is. A legjobb jelmezeket zsűri bírálta el, de lehetett szavazni a bál szépére és közönségdíjasára is.

A győztesek oklevelet, ajándékcsomagot, felkészítők és a többi résztvevő csapat tagjai emléklapot és kis ajándékot vehettek át Takács Tímeától, a ház igazgatójától.

A Ne habozz lapozz! olvasási verseny eredményei:

32 résztvevő csapat, 96 diák. (Hunyadi M.Á.I., József A. Á.I., Gyermekotthon, Szákszend, Kecskéd, Dad, Tata Á.I.)

Három korcsoportban a következő eredmények születtek.

3-4 . osztály

5-6. osztály

7-8. osztály

A jelmezversenyre nevezők közül az első helyen a Medúza jelmez végzett, második Ízisz egyiptomi istennő lett. Harmadik helyen és a közönség díjat egy-egy pávalánynak öltözött kislány nyerte. A bál szépe az idén a hároméves kis katicalány lett.

Kevesebb