Ülésezett a testület

2016. március 30., szerda 08:00

Tizenkét napirendi pont megvitatása várt szerdán a képviselő-testületre, köztük az is, amely a községháza tavalyi tevékenységéről számolt be.

Mint az a 16 oldalas anyagban olvasható, a Közös Önkormányzati Hivatal – SZMSZ-ének megfelelően - közreműködik a képviselő-testület üléseinek előkészítésében, a testületi ülések előterjesztéseinek kidolgozásában, a testület rendelkezéseinek végrehajtásában, biztosítja a testület működésének tárgyi, technikai feltételeit, ellátja az ezzel kapcsolatos ügyviteli, adminisztrációs teendőket.

Szákszenden 2015-ben 133 ügyben hoztak határozatot a döntéshozók, és 13 rendeletet alkottak. A hivatalban több mint három és félezer ügyirat keletkezett, legtöbb (561) az önkormányzat általános igazgatási jogkörében.

A községben 187-en fizettek iparűzési adót, 517-en gépjárműadót, míg 547-en kommunális adót. Ezekből közel 31 millió forint folyt be a közös kasszába.

Az elfogadott beszámoló összegzése megállapítja: a hivatal azon túl, hogy az államigazgatási feladatokat helyi szinten ellátja, a település fejlődésért, az itt élő polgárok érdekeit szem előtt tartva végzi önkormányzati munkáját. A község honlapjának folyamatos frissítésével és esetenként szórólapok készítésével, és kézbesítésével segítették a lakossággal való kapcsolattartást és tájékoztatást.

Szintén a szerdai ülésen szavazták meg azt, hogy 45 gyermekfektetőt vásárolnak betéttel együtt az óvoda részére, s bár nem az ülés témája, de aki jár-kel a településen, örömmel tapasztalhatta, hogy lecserélték az elhasználódott közlekedési jelzőtáblákat, és két új tükör is a helyére került a nem belátható kereszteződésekben.

Kevesebb