Búcsú az Övegestől

2018. június 17., vasárnap 18:17

Újabb facsemete került az Öveges iskola udvarára, ahol az itt töltött évek emlékére ültették el Maninger Mariann nyolcadikosai, folytatva az intézmény hagyományát.

Tizenkét végzős diák járta végig osztályfőnökével a jól ismert, feldíszített tantermeket, folyosókat szombat délelőtt, akik közül ketten gimnáziumban, heten szakgimnáziumban, hárman szakközépiskolában folytatják ősszel tanulmányaikat.

- Az elmúlt évek alatt megpróbáltunk megóvni benneteket a külvilág csalódásaitól, nevelni az emberi értékek megbecsülésére, tiszteletére. Iskolánk névadójának, Öveges tanár úrnak gondolatai szerint, aki ugyancsak szerette volna kinyitni a tudás kapuját mindenki előtt a következőképpen fogalmazta meg: „Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra.” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a végzősöket Palotainé Papp Éva igazgató, aki így folytatta: Hogy siker vagy kudarc ér-e titeket több az életben, az többnyire rajtatok múlik. A szorgalmatok, a kitartásotok, tisztességetek, emberi értékeitek lesznek a meghatározók. Meg kell tanulnotok a sikereiteknek örülni, és felelősséget vállalni saját tetteitekért. Meg kell tanulni az esetleges kudarcot feldolgozni úgy, hogy a felelősséget soha ne akarjátok másra áthárítani. Bekerülve egy új iskolába, tanuljatok legjobb tudásotok szerint. Ne mások dédelgetett álmait akarjátok megvalósítani! Tűzzetek ki célokat magatok elé, és tegyetek meg mindent annak érdekében. Csak a szorgalom, az akarat, a kitartás az, ami eredményhez vezet. Egy a lényeg, soha ne adjátok fel! Bízom benne, hogy a felhőtlen fogadalmakat felváltja a józan ész, és az erős akarat. Akkor, és csak akkor van esélyetek a méltó emberi éltre. Sose felejtsétek: amennyit ti adtok másnak, annyit várhattok el ti is mástól. Ne felejtsétek, csak azt az embert szeretik, aki képes önmaga is érdek nélkül szeretni.

Az iskola udvarán, a szülők, rokonok, barátok sokasága várta a búcsúzó diákokat, akik mellett ott volt a képviselő-testület több tagja és László Kálmán polgármester is, ahol a hetedikesek átvették az intézmény zászlaját és elbúcsúztak társaiktól.

Az ünnepségen elismerések átadására is sor került:
Igazgatói dicséret: Takács Marcell, Szilágyi Panna

Elismerés a kitűnő tanulmányi munkáért: Tóth Mihály, Tóth Zsófia, Szepesi Levente, Tóth Júlia

Nevelőtestületi dicséret: Valkó Júlia

Szaktanári dicséret: Kovács Viktor Ádám, Tóth Mihály, Fodor Márton, Tóth Zsófia, Kosztolánszky Hanna, Seres Léda, Barota Eszter, Okoncsik Patrícia, Samu Botond.

A ballagás képeit a Fotótárban tekintheti meg!

Kevesebb