Pogácsát is sütöttek a szákszendi diákok

2016. április 14., csütörtök 07:30

Hagyományaiknak megfelelően, egyhetes erdei iskolát szerveztek idén is a szákszendi iskola negyedikes diákjainak, akiket Pintér Gáborné Balogh Zsuzsanna osztályfőnök és Halminé Patkó Hajnalka pedagógiai asszisztens irányított a nagy kaland során.

Hétfőn a szállás elfoglalását követően megtörtént a csapatalakítás, a csatakiáltás kiválasztása és a csoportzászló megtervezése a környebányai Erdei Iskolában, majd a faluval ismerkedtek a gyerekek. A hét folyamán aztán igencsak zsúfolt volt a program, hiszen kirándulások, íjászat, lovaglás, számháborúzás, pogácsasütés, kézműveskedés és drámapedagógiai foglalkozás színesítette a tábori életet.

A környező erdők felfedezése mellett, jártak Vértessomlón és Várgesztesen, megfigyelték az ébredő természetet, talaj- és levegőméréseket végeztek, vadászati és erdészeti előadáson vettek részt.

A 13 táborozót csütörtökön felkereste Palotainé Papp Éva igazgató, aki elégedetten nyilatkozott mind a szervezésről, mind a tartalmas, gazdag programról, amit nagyon élveztek a diákok is.

Kevesebb