Gyermeknap meglepetéssel

2016. május 27., péntek 08:00

Nem panaszkodhattak a hét utolsó két tanítási napján a szákszendi gyerekek, hiszen az idei gyermeknap a szülői közösségnek és a pedagógusoknak köszönhetően igencsak hosszúra sikeredett.

Csütörtök délután rendezték meg a gyermekfesztivált, amire elsőként még 2008-ban került sor azzal a céllal, hogy az iskolai és egyéb versenyek, vetélkedők győztesei és helyezettjei bemutatkozhassanak társaiknak. Dalok, versek szórakoztatták a jelenlévőket, és az intézmény aulájában felléptek a zeneiskola diákjai is.

Péntek reggel aztán gőzerővel beindult a mulatság. Minden osztály megkezdte a főzést – persze szülői segítséggel, ki bográcsozott, ki húst sütött, és csodás illatok töltötték meg a faluház melletti parkolót.

A sportpályán a község körzeti megbízottja, Fehér István rendőr törzszászlós várta kerékpáros ügyességi versennyel, közlekedési tesztlapokkal, de volt többek között sakk, tájfutás, valamint szöszmötölő is.

A legnagyobb meglepetés azonban a pedagógusokat is váratlanul érte, ugyanis a szülői közösség vezetője, Bodányi Endre titokban egy hatalmas légvárat rendelt, amit nagy örömmel vettek birtokba a gyerekek, nem beszélve az óvodásokról, akik szintén meghívást kaptak egy kis ugrálós kikapcsolódásra.

A gyermekfesztivál fellépői és az elhangzott műsorszámok:

Kevesebb