Beruházások

2018. július 13., péntek 07:01

Szinte a község valamennyi középülete megújult, vagy megújul a közeljövőben – tájékoztatott László Kálmán polgármester csütörtöki tájékoztatóján.

Negyvenegymillió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán szociális és gyermekjóléti központ kialakítására Szákszend. A projekt célja, hogy az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások egy helyen működjenek, azok mindenki számára egyenlő eséllyel elérhetővé váljanak. A központ kialakítására a volt községháza lett kiválasztva. A projekt során összesen 3 szociális alapszolgáltatás, a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, valamint a család-és gyermekjóléti szolgáltatás fejlesztése valósul meg.

Folyamatban van az ideiglenes működési engedély beszerzése az óvodában szintén ideiglenes jelleggel kialakított bölcsőde beindításához. A saját erős fejlesztés során megtörtént a helyiségek kialakítása, folyamatos az eszközbeszerzés, így szeptemberben két szakképzett bölcsődei dajka fogadhatja az eddig jelentkezett nyolc apróságot. Hamarosan a tetőfelújítással beindul az intézménynek véglegesen helyet adó, volt orvosi rendelő átalakítása is, s jövőre ideköltözhet a bölcsőde.

Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása jogcímen elnyert 20 millió forintos pályázati támogatással befejeződött – többek között - a Kiskuckó óvoda második épületének nyílászáró cseréje, valamint mindkét épület külső szigetelése, s a tervek szerint a volt hatósági húsbolt átalakításával megfelelő helyet kap a körzeti rendőr irodája is – összegezte a beruházásokat a község vezetője.

Kevesebb