XX. Szákszendi Falunapok

2016. június 4., szombat 08:00

Aggódó tekintetek pásztázták az eget a hétvégén, de végül esőisten is értékelte azt a sok befektetett energiát és munkát, mellyel az önkormányzat, valamint a szervezők készültek a XX. Szákszendi Falunapokra, így kellemesen idő várta a sok száz vendéget pénteken és szombaton.

Az első napon elsősorban a fiataloknak kedvezett a program, amit bizonyít, hogy a nyitóeseménynek szánt diszkó virradatig szórakoztatta a község lakóit.

Szombaton a mozgás szerelmesei voltak a legfrissebbek, akik már délelőtt rúgták a bőrt a kispályás bajnokságon, miközben a faluház mögötti rendezvénytéren felállított sátrakban főtt a halászlé, készült a vadpörkölt, a bakonyi szelet, s még sok-sok finomság, a nyugdíjas klub főhadiszállásán pedig dagasztották a fánknak valót, sült a palacsinta, a lángos.

Koradélután aztán sorra érkeztek a vendégek, hogy megkóstolják az igazán baráti árakon kínált ínycsiklandozó illatú étkeket. Az ünnepélyes megnyitóra László Kálmán polgármester invitálásának eleget téve, többek mellett megérkezett Lazók Zoltán oroszlányi, valamint Csonka László bokodi polgármester, Emődi Ferencné járási hivatalvezető és Judita Veresová, a szlovák partnertelepülés, Tardoskedd hivatalvezetője.

A Faluházban két élményszámba menő meglepetés várta az érdeklődőket: Bátki Ibolya babaruha gyűjtemény kiállítása, valamint az a fotó prezentáció, amely az elmúlt 12 év legemlékezetesebb pillanatait elevenítette fel.

Az ünnepélyes megnyitót a Fourtissimo zenekar vezette fel, ezt követően Szákszend első embere felidézte a húsz évvel ezelőtti kezdetet, amit azért szerveztek meg, hogy közelebb hozzák egymáshoz a község két részének, Száknak és Szendnek a lakóit. Az elmúlt két évtized során mind jobb, színvonalasabb rendezvényekre került sor, bizonyítva, hogy a lakosság igényli és kedveli az ilyen közösségi együttléteket.

A nap további részében a szórakozásé, a kikapcsolódásé volt a főszerep. A focipályán a helyi U17-es hölgyek csaptak össze a Videotonnal, a színpadi műsort pedig hagyományosan az óvodások kezdték, majd felléptek a móri és dadi mazsorettek, a helyi modern tánccsoport tagjai, volt rúdtánc bemutató, siklóernyő, kézműveskedés, arcfestés, gyöngyfűzés és kisállatbemutató, s mint minden évben, tűzijáték.

Sztárvendégként este Márió a harmonikás adott koncertet, végül bál zárta a XX. Szákszendi Falunapokat.

Kevesebb