A hétköznapok csodái

2016. június 21., kedd 08:00

Végre egy férfiember – szólíttatott meg e sorok írója a félreismerhetetlen hangon, de szinte minden érkezőhöz volt pár kedves szava Levente Péternek, aki kedden délelőtt „látta vendégül” a község gyermekeit a Faluházban.

Csodás hétköznapok című műsorában, amelyben Török György gitáros kísérte, ismét bebizonyította a népszerű előadóművész, hogy közvetlen stílusának, kedvességének lehetetlen ellenállni, s ezt visszaigazolta gyermekközönsége is. Az apróságok szinte csüngtek szavain, tréfáin, gondolatain, miközben tanulságos, megható és elgondolkodtató történetekbe élhették bele magukat, s lehettek interaktív szereplői a műsornak.

Levente Péter 1943. május 20-án született Nagyváradon Levente István és Szekér Judit gyermekeként. Tanulmányait az Állami Bábszínház Színészképző Stúdióban végezte 1961–1965 között – olvasható a Wikipédián. 1965–1979 között a Magyar Televízió Zsebtévé című sorozatának Móka Mikije volt. 1988-ban jelent meg Ki kopog? című – Döbrentey Ildikóval és Gryllus Vilmossal közös – nagylemeze. 1998 óta az Evangélikus Hittudományi Egyetem Hittanárképző Tagozatának meghívott tanára a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. 2001 óta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének meghívott tanára.

Kevesebb