Nyugdíjas vizit

2016. szeptember 6., kedd 08:00

2008-ban indultak útnak első alkalommal a szákszendi nyugdíjas klub tagjai, hogy a szlovákiai Tardoskedd szépkorú közösségének meghívására szorosabbra fűzzék kapcsolataikat.

Azóta hagyománnyá nemesedett a találkozók sora, és kedden Szákszend adott otthont az idei programnak. Elsőként a szomszédos Császár községgel ismerkedtek a vendégek, majd Hartmann Imre alpolgármester portáján tekintették meg a vendéglátó trófeagyűjteményét, amin ott volt László Kálmán polgármester is.

A tardoskeddiek nem érkeztek üres kézzel: Hartmann Imrének (mint elkötelezett vadásznak) egy kézzel faragott ajándékot adtak át, a „Szákszendi elhunyt vadászok emlékére” felirattal.

Az ötezer lakosú felvidéki község nyugdíjas klubja egyébként a legnagyobb helyi szervezetek közé tartozik, mintegy 300 tagot számlál, és a közösség mellett működő Rozmaring dalkör tagjai is kiveszik részüket a közös tervek megvalósításából. A klub és a dalkör legfőbb célja és küldetése, hogy megőrizze és ápolja elődeik hagyományait, népdalait, s persze az is, hogy székorú tagjainak megfelelő kulturális és szabadidős programokat szervezzen.

Kevesebb