Látni és látszani!

2016. október 14., péntek 08:00

Október 15-én kezdődik és december 10-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervizekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

Az idei akcióval a rendőrség célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása. Az országos kampány keretében a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői 2016. október 15-e és december 10-e között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket – és most első ízben a szélvédők állapotát is – megvizsgálják, míg a regisztrált optikákban díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A gépjármű-tulajdonosok számára kiterjesztett átvizsgálási lehetőséget biztosít a program.

A kampányban résztvevő szervizeknél alapvetően kétfajta ellenőrzésre lesz lehetőség: egy ingyenes átvizsgálási csomag, valamint egy kibővített, kedvezményes átvizsgálás közül lehet választani. Az egyes szolgáltatáscsomagok tartalma szervizenként eltérő lehet.

A Látni és látszani kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk megtekintéséhez kattintson ide: www.latnieslatszani.hu

ORFK

Kevesebb