Zarándokok Majkon

2018. augusztus 26., vasárnap 08:42

Sokezren keltek útra szombaton Mariazelltől Csíksomlyóig, hogy a Mária Út egy -egy szakaszán zarándokolva imádkozzanak az édesanyákért.

Oroszlányban a katolikus templomtól két csoport is indult az 1Úton nemzetközi zarándoknapon. Az egyik Bodajk felé vette az irányt, míg a másik Író Sándor vérteskethelyi plébánossal az élen Majk felé indult.

A több mint 80 fős csoport tagjai, akik között az oroszlányi, vértessomlói, szákszendi hívek mellett ott voltak a Misszió Tours utasai is, Majkon a Szűz Mária tiszteletére szentelt kápolnában imádkoztak, majd a kastélyegyüttes megtekintését követően indultak a zarándoklat végcéljához, Vértessomlóra.

A somlói Sarlós Boldogasszony kegytemplomban celebrált misét követő litánián emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Bedy Sándorról, Környe, Várgesztes és Vértessomló híveinek lelki gondozójáról.

Mint azt Batin Pétertől, az esemény egyik főszervezőjétől megtudtuk, a következő rendezvényre szeptember 7-én kerül sor. Akkor a vértessomlói kápolnától indulnak reggel a zarándokok a csatkai búcsúba.

Kevesebb