Nyárbúcsúztató - nyolcadszor

2018. augusztus 26., vasárnap 16:34

Szerencsések voltak a szervezők szombaton, ugyanis igazán kellemes idő fogadta a község lakóit a nyolcadik alkalommal megrendezett Nyárbúcsúztató Fesztiválon.

Az alaphangulatot a helyi öregfiúk és a színészválogatott focimeccse alapozta meg, ami Kiss László ismeretségének köszönhetően valósult meg.

Mindeközben vad és birkapörköltek, halászlé, s még sok finomság rotyogott a kondérokban, amiket ingyen kóstolhattak meg ez alkalomból a délután vendégei. De – szokás szerint – a nyugdíjas klub tagjai sem tétlenkedtek, akik süteményekkel kínálták az érkezőket, s akkor még nem is beszéltünk a sokszáz tócsniról. Szinte hihetetlen, de ennek az egyszerű krumpliételnek mintegy hetven elnevezését jegyezték fel a kutatók.

László Kálmán, a program egykori megálmodója köszöntötte négy óra magasságában a település lakóit és vendégeit, majd következtek a hagyományokat követve a Cirill táncstúdió fiataljai, a szákszendi modern tánccsoport tagjai, akik még a szülőket is meginvitálták egy kis játékos testmozgásra.

A színpadon önálló produkcióval jelentkezett Szikszai Glória énekes, majd a tatai Seamróg ír zenét játszó együttest követően a Kale Lulugyi adott nagy sikerű koncertet.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik a gyermeksarokban arcfestéssel, kézműveskedéssel múlathatták az időt, de volt ugráló vár, buborékgömb, fakosaras népi hinta és népi játszótér is.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb