Becsengettek

2018. szeptember 3., hétfő 13:54

Izgatottan gyülekeztek a gyerekek hétfőn reggel az Öveges iskola aulájában, hogy a nyári szünetet követően megkezdjék tanulmányaikat a 2018/2019-es tanévben.

105 tanuló ül iskolapadba az intézményben, ahol 17 kisdiák első alkalommal lépte át a küszöböt, s ül iskolapadba.

Mint azt a kis elsősök műsorát követően Palotainé Papp Éva igazgató elmondta, visszavonhatatlanul véget ért a nyár, az a szünet, ami nagyon sok szép, meleg nappal kedveskedett.

- Örülök annak, hogy kipihent, mosolygós arcú nebulókat is láthatunk a még álmos, fáradt arcok mellett. Még biztosan mindannyian a nyári élmények hatása alatt álltok, és nem is igen akarjátok elhinni, hogy véget ért a hosszú szünet. A hosszú forró nyár. De úgy gondolom van pár jó dolog is ebben a mai napban, hiszen bizonyára örültök annak, hogy újra láthatjátok az ismerős arcokat, a hiányzó barátokat, osztálytársaitokat. A tavalyi kis elsősök most már másodikosok, a tavalyi negyedikesek pedig már ötödikesek. Aki egy évvel ezelőtt még azt gondolta, messze a továbbtanulás, az, ma rádöbbenhet arra, hogy az hamarosan itt van. Aki pedig tavaly ilyenkor a ballagásra készült, és az iskolaválasztás foglalkoztatta, annak számára különösen nagy a változás, hiszen új, ismeretlen és eddig még szokatlan világba csöppent – számára minden bizonnyal egészen más, új immár egy középiskolában ez a tanévnyitó, mint a korábbiak. Induljon számotokra ez az új iskolaév 3 nagyon fontos üzenettel, mégpedig azért, hogy minden reggel jó érzéssel léphesse át tanár és diák egyaránt ennek az iskolának a küszöbét! 1. Van egy rossz hírem, tanulni az idén is kell. Éppen ezért kérlek benneteket, engedjétek tanáraitoknak, hogy képességeiteket tovább fejlesszék, hiszen a ti hozzáállásotokon is múlik, hogy milyen munka folyik egy tanórán. 2.Az iskolai élet minden területén, a tanulmányaitokban és a sportban legyen köztetek tiszta és tisztességes a verseny! 3. Az osztályaitokban és az iskolában kialakult közösségeket pedig ápoljátok, erősítsétek, és ne széthúzzátok – fogalmazott mindenki Éva nénije, aki így folytatta: a nyár során bekövetkező személyi változásokat szeretném bejelenteni. Varga Erika kolléganőnk határozott idejű megbízása július végével lejárt. Helyét pályáztatás útján töltöttük be. Szeptembertől Palotai Eszter lát el alsó tagozaton tanítói, napközi vezetői feladatokat. A biológia – kémia órákat szakos óraadó kollégával tudjuk ellátni Mágyel István személyében. A régen várt pedagógiai asszisztens státusz betöltése is megtörtént. A hozzá kapcsolódó feladatokat Mohácsiné Szalai Szilvia látja el. November 1-jével távozik Szekeres Enikő kolléganő. Helyét pályáztatjuk.

A kis elsősöket is ellátta útravalóval az igazgató: Marika néni mindent megtesz majd az elkövetkezőkben azért, hogy érezzétek jól magatokat itt az iskolában, szívesen jöjjetek ide, nagyon sok ismerettel gazdagodjatok. Bebarangoljátok a betűk, számok varázslatos világát, és év végére már el tudjátok olvasni kedvenc meséteket. Ha megnéztétek azokat a szép könyveket, amelyeket kaptatok, biztos nagyon szívesen fogjátok azt forgatni. Kívánom nektek, hogy nyíljon meg a világ száz csodája előttetek és ti fogadjátok azt nagy szorgalommal, lelkesedéssel, legyen sok vidám percetek, érjetek el szép eredményeket valamennyiőnk örömére.

Az idei év osztályfőnökei
1-3.összevont osztály osztályfőnöke Pordán Jánosné
2-4. osztály összevont osztályfőnöke Mondics Natália
5. osztály osztályfőnöke Maninger Mariann
6. osztály osztályfőnöke Csonka Zoltán
7. osztály osztályfőnöke Vasi Csaba
8. osztály osztályfőnöke Horváthné Stier Katalin

Pokker Andrea alsó tagozaton tanítói Magyari Beke Dorottya fejlesztő foglalkozásokat és tanítói feladatokat lát el
Sebestyén Lajos angol nyelv- és rajz órát tanít
Mágyel István biológia – kémia órát lát el

Helyettes: Horváthné Stier Katalin
Alsós munkaközösség - vezető Pordán Jánosné
Felsős munkaközösség - vezető Maninger Mariann

Az elsősök névsora: Albers Teun Jozef, Bazsó Bence, Dobroczki Réka, Felső Ketrin Leila, Göböly Márk József, Göböly Máté János, Grandits Attila, Halász Nikolasz, Horváth Krisztián, Kirschner Benett. Kolos Mirtill, Kovács Dávid, Musitz Anna, Pintér Emma, Szabó, Zsófia Zselyke, Szikszai Tibor, Török Emese.

A tanévnyitó képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb