Pezsgő élet a Faluházban

2018. október 10., szerda 18:46

Éppen három évvel ezelőtt indult útjára a KönyvtárMozi országos projekt, melyet az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinál a megyei könyvtárak közreműködésével. A KönyvtárMozi által a magyar filmkultúra alapvető értékeit képző alkotások váltak elérhetővé az ötezer lakos alatti kistelepülések számára.

A cél, hogy a kistelepülési könyvtárak közösségei is részesülhessenek a mozi élményében, hiszen manapság a kistelepüléseken élő gyerekek nagy része nem jut el moziba, a könyvtárban viszont egy (majdnem) igazi mozit varázsol nekik a KönyvtárMozi által.

Kedden a szákszendi könyvtárban A természet IQ-ja című természettudományos film várta az érdeklődőket a sorozat részeként. A közel egyórás alkotás az állati ösztönök megfejtetlen rejtélyeit és az eredetükre adható lehetséges válaszokat mutatta be.

A mozgókép alapjául szolgáló, A természet IQ-ja című könyv szerzője Hornyánszky Balázs és Tasi István. A kötet amerikai kiadása az USA Book News versenyében a tudomány kategórián belül a Best Books of the Year díjban részesült 2009-ben.

Az azonos című film a könyv mondanivalóját látványos természetfilm jelenetekkel illusztrálja, és arra készteti a nézőt, hogy megkérdőjelezhetetlennek hitt igazságokat gondoljon újra.

De nemcsak a könyvtári program várta kedden az érdeklődőket a Faluházban, hiszen délelőtt az óvodásoknak és kisiskolásoknak okozott emlékezetes perceket a Chip színtársulat, délután pedig a Nyugdíjas Klub tagjai ültek asztalhoz, hogy együtt ünnepeljék a név- és születésnapokat.

Kevesebb