Fociztak az apróságok

2018. október 15., hétfő 18:35

Nyolc óvoda, közel 80 aprósága kergette a bőrt hétfőn délelőtt a műfüves pályán, ahol Nagy Richárd, a Bozsik program tagozatvezetője és Schaffer Attila, az óvodás korosztály irányítója köszöntötte a helyiek mellett a bokodi, vértessomlói és szákszendi apróságokat.

Az iskolás-óvodás Bozsik program indulásakor az MLSZ különös figyelmet fordított arra, hogy a legkisebbeket is bevonja a labdarúgásba, labdával történő játékokba, vagyis minél korábban „fertőződjenek” meg a gyerekek a labdarúgással.

Az MLSZ óvodás programjának célkitűzése a gyermekek sokoldalú mozgáskultúrájának, fejlesztése, a sportolás megszerettetése, a tehetségek felfedezése és egyesületekbe történő közvetítése. A programban résztvevő fiatalok képzése életkori sajátosságaik figyelembevétele mellett zajlik, részletesen szabályozott rendszerben, egységes szakmai és pedagógiai elvek mentén.

Az egyórás hétfői program során lelkesen hajtották végre az ovisok a koordinációs, gyorsasági, labdaérzékelő feladatokat, a foglalkozás végén pedig járt a dicséret mindenkinek.

Schaffer Attilától megtudtuk azt is, hogy a sorozat részeként télen még egy, majd jövő tavasszal még két foglalkozása lesz a kicsiknek, s azon óvodák, amelyek részt vettek a programban, 50-50 ezer forintos sportszer vásárlási utalvánnyal gazdagodnak, nem beszélve arról, hogy minden résztvevő meglepetés ajándékot is kap.

Kevesebb