Falukarácsony

2018. december 17., hétfő 09:05

Zsúfolásig megtelt vasárnap délután a Faluház, ahol László Kálmán polgármester köszöntötte elsőként a község lakóit a hagyományos Falukarácsony alkalmából.

- Nagy ünnepre készülünk, egész évben talán ezt az ünnepet várjuk a legjobban.

Valami különleges érzés tölti el a szívünket. A betlehemi születési templom illata az Adventi illat lengi be az otthonokat. A szeretetről szól ez az ünnep mindenkinek. A hívők a Megváltó Jézus Krisztus születését ünneplik, aki azt hagyta ránk, hogy úgy szeressük egymást, amint Ő szeretett bennünket. A nem hívők csupán a szeretetet ünneplik. Ideje hát, hogy szeretetben járjunk egymással- és nemcsak azokkal, akik minket szeretnek. Ne a különbségeken gondolkozzunk, hanem azon, ami összeköt – fogalmazott a település vezetője.

Az ünnepi gondolatokat folytatta Sugárné Damó Márta református lelkész és Író Sándor plébános, akik szintén a szeretet fontosságát, valamint a bensőséges elmélyülést hangsúlyozták, majd az ünnepi igehirdetést, karácsonyi áldást, követte a gyertyák közös meggyújtása Hartmann Imre alpolgármesterrel.

Ezt követte a falukarácsony hagyományos műsora az Öveges József iskola diákjainak, illetve a helyi táncosok közreműködésével, végül a program zárásaként a község lakói tea, forralt bor és aprósütemény mellett, együtt ünnepelték advent harmadik vasárnapját.

Kevesebb