Iskolai beiratkozás: április 11-12!

2019. április 2., kedd 21:25

A Tatabányai Tankerületi Központ tájékoztatja az érintetteket, hogy a fenntartásában működő általános iskolákban a beíratásra április 11-én és 12-én kerül sor 8 és 18 óra között.

Tanköteles korú gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni:

A 2019/2020. tanévre történő beiratkozás során első alkalommal lehetőség nyílik elektronikus úton, előzetesen benyújtani a jelentkezést, melynek eredményeképpen jelentősen csökken az ügyintézés ideje. A beiratkozás napján a megjelenés kötelező, ekkor történik meg a hivatalos okmányon lévő adatok ellenőrzése, és a kötelező dokumentumok benyújtása. Az intézmények honlapján, egyéb webes felületén található az elektronikus jelentkezéssel kapcsolatos tájékoztatás.

Online regisztrációs felület: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. A felülbírálati kérelmet a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója részére kell címezni, és az elutasító határozatot kiadó intézmény igazgatójához kell benyújtani.

A tankötelezettség külföldön történő teljesítését a lakóhely, ennek hiányában tartózkodási hely szerint illetékes Járási Hivatal felé kell jelezni.

Kevesebb