Megyezászlót kapott a község

2019. június 2., vasárnap 10:35

Gyereknapi vigassággal vette kezdetét az iskola szervezésében pénteken a XXIII. Szákszendi Falunapok programsorozata.

A retro akadályverseny mellett Tengeri Attila zenész gyermekműsora szórakoztatta a fiatalokat, majd a májfadöntést követően disco zárta a napot.

Szombat délben a rendezvénytéren gyülekeztek a meghívottak, akik között ott voltak a környező települések polgármesterei és intézményvezetői is.

A hagyományoknak megfelelően a nyugdíjas klub tagjai és segítőik megszámlálhatatlan mennyiségben sütötték a palacsintákat és lángosokat, a sátrakban halászlé, vadpörkölt rotyogott a kondérokban, de a babgulyás és a töltött káposzta is várta a kóstolókat.

Koradélután László Kálmán polgármester köszöntötte a Falunap vendégeit, aki felidézte az elmúlt 23 év közösségformáló rendezvényeit, majd megnyitotta kulturális programot.

A faluház tükörtermében kézműves kiállítás nyílt, amit egy babagyűjtemény tett még emlékezetesebbé, az előtérben pedig a meghirdetett tortakészítő verseny szépségei várták a szavazatokat.

Időközben megérkezett Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Popovics György megyei közgyűlési elnök is, utóbbi nem üres kézzel, hiszen a Falunap adott alkalmat arra, hogy átadja a László Kálmánnak a megyezászlót.

Az éjszakába nyúló gazdag programban felléptek többek között a Kiskuckó óvoda apróságai, a helyi Modern Tánccsoport fiataljai, a dadi táncosok, majd Rugli Béla tangóharmonikás nosztalgiaműsora szórakoztatta a közönséget, de volt freestyle focibemutató, valamint gólyalábas hujákolók, akik pünkösdi műsorral dobták fel az amúgy is kiváló hangulatot.

A technika szerelmeseinek a Jáva és Babetta motoros klub oldtimerei adtak látnivalót, a rendőr- és tűzoltóautó pedig különösen a legkisebbeknek okozott örömöt.

Nagy népszerűségnek örvendett az Oroszlány Bears Amerikai Football Csapat bemutatója, a népi játszótér, valamint az euro jumping, végül a Kale Lulugyi együttes koncertje, az elmaradhatatlan tűzijáték és utcabál zárta a XXIII. Szákszendi Falunapok programsorozatát.

A Falunap képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb