Az utolsó nap

2019. június 15., szombat 16:29

Hagyományainak megfelelően pénteken facsemete elültetésével és bolondballagással vette kezdetét az Öveges iskola 15 nyolcadikos fiataljának búcsúztatója, akik szombaton délelőtt utolsó alkalommal járták végig az alma mater folyosóit, osztálytermeit.

- Az elmúlt percekben elhangzott az utolsó csengőszó, kissé félénk, halk hangotokon az utolsó dal. Ma utoljára vagytok így együtt, mint osztály. Most utoljára állok előttetek, hogy tanulótársaitok, tanáraitok nevében elköszönjek tőletek. Ünneplőbe öltözött körülöttetek minden, a tantermek, a folyosók, diáktársaitok, barátaitok. Azt látom végignézve rajtatok, hogy ünneplőbe öltöztettétek a szívetek is. Szépek vagytok, szemetekben örömet, várakozást, és egy kis bizonytalanságot is látok – kezdte Palotainé Papp Éva igazgató köszöntőjét az iskolaudvaron, ahol szülők, rokonok, barátok várták Horváthné Stier Katalin osztályfőnök ballagó diákjait, de ott volt László Kálmán polgármester és a képviselő-testület több tagja is.

- Az elmúlt nyolc év minden napján tanáraitok, szüleitek, arra törekedtek, hogy megfelelő alapokat adjanak a későbbi életetekhez, tanulmányaitokhoz. Legyenek ezek számotokra olyan értékek, normák, amelyek biztos útmutatást nyújtanak majd az elkövetkezőkben. Az első köszönet mindenképpen a szüleiteknek jár, mindazért, amivel segítettek benneteket abban, hogy ez a mai nap elérkezzék. Kik-ki tudja jól, hogy nem mindegyikőtök állna most itt, nem ünnepelhetnénk együtt, ha szüleitek nem álltak volna oly szorosan mellettetek, nem támogattak volna. Szeressétek és becsüljétek őket. Ők azok, akik továbbiakban is a legtöbb szeretetet és odafigyelést tudják adni számotokra. De ne feledkezzetek meg azokról sem, akiknek ugyan csak sokat köszönhettek – mondta az intézményvezető, aki így folytatta: használjátok fel jól az időt, ami előttetek áll. Kívánom, hogy a következő iskolátokban álljátok meg a helyeteket és érjétek el a céljaitokat, legyen szép életetek, legyenek sikereitek, legyetek boldog emberek!

Az iskolazászló ünnepélyes átadását követően az alsós kicsik kedves műsorral búcsúztak az „öregdiákoktól”, majd Palotainé Papp Éva az évzáró kapcsán röviden felidézte az év legfontosabb eseményeit, programjait. - Mielőtt pihenni mennénk, és a bizonyítványt a kezetekbe kapnátok, egy nagyon fontos feladat vár ránk. Hivatalosan is le kell zárnunk a tanévet, az elmúlt 10 hónapot. Amikor lezárunk egy időszakot, egy tanítási évet, természetesen számvetést is végzünk. Én úgy érzem, alapvető céljainkat teljesítettük, de maradéktalanul soha nem lehetünk elégedettek – fogalmazott.

Az Övegesben szombaton 103-an vehették át bizonyítványukat. Iskola tanulmányi és magatartás átlaga egyaránt 3,7 lett. 2 kiváló 4 jeles és 4 kitűnő bizonyítvány született. Szépen alakult az iskola továbbtanulási statisztikája, de sajnos 6 tanulónak egy, 5 tanulónak két tárgyból kell javítóvizsgára készülnie a nyáron.

Az ünnepségen elismerések átadására is sor került, majd a „hivatalos” programot követően a jelenlévők virágokkal, ajándékokkal köszöntötték a 15 fiatalt, akik szeptembertől már egy új világgal ismerkednek.

A ballagás képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb