Hatvan fiatal táborozik

2019. június 19., szerda 17:04

Negyven szákszendi és húsz császári gyermek tölti hasznosan a vakáció első hetét a két település karitász szervezeteinek közös táborában.

A szendi katolikus plébánia ad otthont a Müller Csabáné és Bodóné Wessel Tünde vezette közösségnek, akik munkáját többen is segítik, támogatják a hét folyamán: az önkormányzatok és a két plébánia mellett vállalkozók, valamint magánszemélyek.

A reggel nyolctól este nyolcig tartó programok igen változatosak, csak az Író Sándor plébános által tartott gyermekmisék jelentik a minden napi állandóságot.

Hétfőn életmentő kutyák és gazdáik tartottak bemutatót, délután pedig sportvetélkedőn mérhették össze tudásukat a táborozók Kiss László irányításával. Kedden Odvaskőre kirándult a csapat, majd szerda délelőtt – ottjártunkkor – Mohos Ákos és felesége kocsikáztatta meg a fiatalokat, akik a lovaglást is kipróbálhatták.

Csütörtökön délelőtt korongozás, délután néptánc vártja a fiatalokat zenekari kísérettel, a pénteki zárónapon pedig minden bizonnyal emlékezetes lesz a habparty.

Az említettek mellett rajzverseny, szöszmötölés, vetélkedő és énektanulás teszi változatossá a karitász tábor programját.

Kevesebb