Játék, szórakozás egész héten

2019. június 27., csütörtök 06:22

Míg az elmúlt héten – ahogy arról beszámoltunk – a szákszendi és császári katolikus karitász szervezeteinek közös táborában pihenhettek a gyerekek, addig ezekben a napokban az iskola napközis táborában pihenhetik ki az év „fáradalmait”.

A hétfőn kezdődött turnusban 29 gyermek tölti tartalmasan a vakációt – tudtuk meg Palotainé Papp Éva intézményvezetőtől, aki azt is elmondta, hogy ezek a napok egyben a leendő kis elsősök ismerkedése is az alma materrel, hiszen a résztvevők közel kétharmada a közelmúltban ballagott az óvodában.

A családokat csak minimális költséggel terhelő tábor hétfőn közös játékkal, sportfoglalkozással, meseolvasással telt, majd kedden mindezek kézműves foglalkozásokkal egészültek ki. Szerdán – ottjártunkkor – éppen a kemencében sült friss pogácsát osztotta ki Pordán Jánosné (Marika néni) táborvezető, s bizony pillanatok alatt elfogyott az ízletes finomság, ezt követően pedig vizes játékok hűsítették a gyerekeket.

Csütörtökön felkerekednek a vakációzók, hogy Kisbéren megtekintsék a Mini Magyarországot és a Lovardát, majd Császáron lovaskocsival vonulnak a vadaskertbe, az állatok megtekintésére.

A pénteki zárónap is tartogat meglepetést: együtt sütnek-főznek a kemencében, végül a közösen elkészített ebéd elfogyasztásával zárul az iskola egyhetes tábora.

Kevesebb