Startolhat a bölcsi

2019. július 26., péntek 06:45

Minden szakhatósági engedély megérkezett ahhoz, hogy az egykori orvosi rendelő megszépült épületében megkezdhesse működését szeptemberben a mini bölcsőde – tájékoztatott csütörtökön László Kálmán polgármester.

A mintegy 15 milliós beruházás során teljesen felújították az épület külsejét és belsejét, új tetőhéjazatot kapott, és a berendezési tárgyak zömét is beszerezték már.

A polgármester arról is szólt, hogy az átadási, avatási ünnepséget a Nyárbúcsúztató Fesztivál napjára, augusztus 31-ére tervezik.

Ami a község nagy közösségi eseményét illeti, igen színvonalas műsorral készülnek a szervezők. Kora délután gyermek habpartival indul a fesztivál, majd 4 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, amit a helyi modern táncosok bemutatója követ. Fellépnek még a nem végleges tervek szerint a Cirill táncstúdió növendékei, a Kocsról érkező néptáncosok, de lesz kutyás és rúdtánc bemutató is. 18 órakor tangóharmonikás nosztalgiadallamok szólalnak meg a színpadon, a nyárbúcsúztatót pedig a B-oldal együttes koncertje zárja augusztus 31-én.

Jó hír az is, hogy a Magyar Falu programban 5,7 millió forint érkezik a községbe, amiből a rendelő kerül kifestésre és belső felújításra, napelem kerül a tetejére, illetve új orvosi eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik – fogalmazott László Kálmán.

Kevesebb